Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > TentoonstellingenStad van morgen: a glimpse of where we're going

Untitled Document
 •   

  Stad van morgen: a glimpse of where we're going
 • 23.10.2016 t.e.m. 07.05.2017 - STAM - Stadsmuseum Gent


  Een stad is nooit af, en Gent groeit. Hoe kunnen we slim en duurzaam omgaan met de schaarse ruimte? Welke ideeën of dromen leven er voor de toekomst? Kunstenaar Elly Van Eeghem ging en gaat hiermee aan de slag in de tentoonstelling: 'A glimpse of where we're going'.
  Het publieke domein moet ons niet alleen vertellen waar we ons geografisch bevinden, maar ook waar we staan in onze cultuur, waar we vandaan komen, wat voor mensen we zijn. En door dat te doen, moet het ons een glimp gunnen van waar we naartoe gaan, zodat we in een hoopvol heden kunnen leven. - vrij naar James Howard Kunstler -

  Elly Van Eeghem toont niet alleen eigen werk, maar ook dat van een dertigtal medemakers: kunstenaars, wetenschappers, ondernemers en stadsplanners. Ze nodigde hen uit hun eigen verbeelding te maken van de stad van morgen en kreeg doembeelden, aanklachten, wensen en utopieën binnen - abstract of concreet - globaal of lokaal. Ze verzamelde deze in een kijk- en luisterkabinet. Daarnaast laat ze ook proefprojecten van Gentse bewoners aan bod komen, concrete antwoorden op toekomstige uitdagingen in Gent.

  Met het samenbrengen van al deze blikken wil Elly Van Eeghem ons denken over de stad van morgen uitdagen en een groter verhaal vertellen over waar het met onze steden naartoe zou kunnen gaan. Ze wil ons duidelijk maken dat de toekomst niet zomaar ergens voor ons ligt, maar dat we hem máken, samen, onderweg, nu.

  Ook de tentoonstelling zelf is niet af bij de begindatum, maar zal blijven groeien tot aan de einddatum, via de salons en de ateliers.

  De tentoonstelling loopt tot 7 mei 2017.

  Meer info op www.stamgent.be
  T +32 (0)9 267 14 00
  info@stamgent.be

  Untitled Document