Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > TentoonstellingenVerkavelingsverhalen - Hasselt

Untitled Document
 •   

  Verkavelingsverhalen - Hasselt
 • van 29 oktober tot 23 april - Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17, Hasselt


  Met Stad Limburg denkt Architectuurwijzer na over meer stedelijkheid. Dat hoeft niet te betekenen: meer bouwen. Stedelijkheid is vooral een attitude: het niet uit de weg gaan van de complexiteit van bestaande uitdagingen. De vele Vlaamse verkavelingen – in Limburg en daarbuiten – vormen zo ’n uitdaging, in die mate dat de verkaveling onder druk staat. Critici klagen het onduurzame karakter van de verkaveling aan (en ze hebben nog gelijk ook). Maar de verkaveling is ook een realiteit waar we pragmatisch gezien nog een tijdje mee verder moeten.


  Op lange termijn kan en zal het wonen in de stad meer gestimuleerd worden. Waarom dan niet in de tussentijd het beste maken van de typische verkaveling?

  De tentoonstelling Verkavelingsverhalen laat zien dat bewoners, verenigingen, overheden en ontwerpers kunnen samenwerken aan een meer aantrekkelijke, duurzame, leefbare, collectieve, groene, … verkaveling. Op die manier kan de verkaveling uitgroeien tot een werkelijke Tuin-stad. Net dat biedt een mogelijk toekomstperspectief voor Stad Limburg, want juist in het samengaan van stad en land, van wonen, voorzieningen én groen zit het potentieel van de regio.

  Opening tentoonstelling en boekvoorstelling Verkavelingsverhalen op zaterdag 29 oktober 2016 om 10u30 in de Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17, Hasselt

  Meer info en reservatie voor opening (verplicht) via de Provinciale Bibliotheek Limburg.

  De tentoonstelling loopt tot 23 april 2017

  Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

  Untitled Document