Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Lancering geWOONtebreker provincie Antwerpen

Untitled Document
 •   

  Lancering geWOONtebreker provincie Antwerpen • Dinsdag 25 april
  Hoe kunnen wonen en zorg beter op elkaar afgestemd worden? Hoe behoud je als gemeente je eigenheid bij een oprukkende verstedelijking? Hoe kwalitatief wonen met een hogere densiteit? Uitdagingen die een mentale shift vragen, een breuk met onze huidige woongewoonten. Via het project geWOONtebreker zoekt de provincie Antwerpen het uit. AR-TUR is partner in dit traject. Op 25 april wordt geWOONtebreker gelanceerd.

  Malle, Nijlen, Westerlo en Wijnegem sprongen al mee op de kar. Samen met hen Ún hun inwoners zetten we participatieve trajecten op om ?woongewoonten? te breken. We werken rond drie verschillende thema?s:

  o Vergrijzing. Mensen willen zolang mogelijk thuis wonen, vaak op plaatsen waar zorg niet voor handen is. Breng je zorg tot bij de mensen, of probeer je mensen tot bij de zorg te brengen? Waar ontbreekt het nu aan?
  o Dichter bij elkaar wonen in de kern. Kwaliteitsvolle verdichting in de kern zonder in de val van ?verappartementisering? te trappen? Hogere bouwdichtheid in goed gelegen verkavelingen met behoud van het landelijke kwaliteiten? Zeker! Maar wanneer voldoet een project aan de kwaliteitsnormen die je als bestuur voor ogen hebt? Wat zijn die landelijke kwaliteiten? En hoe neem je inwoners en projectontwikkelaars mee in dit wijzigende denken?
  o Mobiliteit. Hoe bewaar je het evenwicht tussen leefbaarheid en bereikbaarheid?

  Nieuwsgierig? Meer weten?

  Noteer dan 25 april 2017 in je agenda en laat je inspireren tijdens de lancering van geWOONtebreker op het MOOOV-festival in Turnhout. We nemen je mee in deze unieke trajecten, laten je zelf aan de slag gaan tijdens workshops en sluiten af met een netwerkmoment en een film. Ervaar zelf wat een geWOONtebreker is en wat het met je doet.

  Praktisch

  Wanneer? Dinsdag 25 april 2017, van 13 tot 16.30 uur.
  Waar? MOOOV filmfestival, Utopolis Turnhout

  Wil je op de hoogte blijven van geWOONtebreker en de lancering?
  Mail je gegevens naar wonen@provincieantwerpen.be.

  Untitled Document