Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Oproep Architectuurprijs provincie Oost-Vlaanderen

Untitled Document
 •   

  Oproep Architectuurprijs provincie Oost-Vlaanderen • Kandidaturen indienen kan tot 15 april
  Ook in 2017 schrijft de provincie Oost-Vlaanderen haar tweejaarlijkse Architectuurprijs uit. Dit jaar moet het gaan om openbare, publieksgerichte of bedrijfsgebouwen.

  Met de tweejaarlijkse Architectuurprijs wil de provincie Oost-Vlaanderen een eigentijdse architecturale creatie, gerealiseerd binnen de grenzen van de provincie, bekronen. Architectuur wordt daarbij gezien als een duidelijke uitdrukking van een eigentijdse culturele identiteit.

  Voor elke editie wordt een thema voorgesteld dat toelaat hedendaagse architectuur vanuit een eigenzinnige invalshoek te bekijken.

  De provinciale prijs voor architectuur 2017 wordt uitgereikt aan een gerealiseerd project gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen met als hoofdbestemming een niet-residentiële functie. Bijvoorbeeld: scholen, culturele centra, kantoren, bedrijfspanden, commerciële gebouwen enz. Zowel nieuwbouw, gerenoveerde als gerestaureerde gebouwen in de private sector en bij de overheid komen aan bod, evenals publieke (stedelijke) ruimten met een architectonische interventie.

  De architect die het project ontwierp, dient in. Uiterlijk op 15 april 2017 zijn de kandidaturen welkom voor de Architectuurprijs 2017 van de Provincie Oost-Vlaanderen. De hoofdprijs is goed voor 5 000 euro. De weerhouden ontwerpen toeren in een tentoonstelling.

  De kandidaturen worden beoordeeld door een vakjury: Marc Dubois, Klaas Goris, Nel Janssens, Hera Van Sande en Koen Van Synghel. De criteria zijn context, architectuur, functionaliteit en belevingswaarde en duurzaamheid. De deputatie maakt de winnaar bekend in het najaar.

  Meer info over de architectuurprijs provincie Oost-Vlaanderen. Of bekijk het filmpje.  Untitled Document