Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Provinciale architectuurprijs Vlaams-Brabant - Patrimonium voor de toekomst 2017: Wonen

Untitled Document
 •   

  Provinciale architectuurprijs Vlaams-Brabant - Patrimonium voor de toekomst 2017: Wonen • Deelnemen kan tot 20 april
  Met de tweejaarlijkse architectuurprijs 'Patrimonium voor de toekomst' bekroont de provincie Vlaams-Brabant duurzame en kwaliteitsvolle architectuur op haar grondgebied. In 2017 wordt de prijs uitgereikt aan een huisvestings- of woonproject, zowel herbestemmings-, nieuwbouw-, restauratie- als renovatieprojecten, gerealiseerd tussen 29 maart 2013 en 20 april 2017.

  De criteria die de jury hanteert bij de beoordeling zijn: de manier waarop het project creatief en duurzaam omgaat met de context, de woonkwaliteit en hoe het project een antwoord biedt op de maatschappelijke tendensen (verdichting, kleinschalig wonen,...), de vormgeving en ruimtelijke kwaliteiten, de wijze waarop de historische betekenissen bij de reeds bestaande gebouwen bewaard en gevaloriseerd werden, duurzaamheid, het innovatieve en originaliteit.

  De deskundige jury bestaat uit Sylvain De Bleeckere (filosoof, auteur van 'Wonen. Bouwstenen voor een habitologie'), Christa De Wachter (Team Vlaams Bouwmeester), Marc Dubois (architect en architectuurrecensent), Greet Paulissen (bestuurslid Stad en Architectuur Leuven), Dominic Van Clé (Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen), Luc Verpoest (architect, monumentenzorg) en Edith Wouters architect, coördinator AR-TUR en redacteur).

  De architect én de bouwheer van het winnende project ontvangen elk 3.500 euro. De laureaat en een aantal belangwekkende projecten worden belicht in een publicatie en reizende tentoonstelling.

  Deelnemen kan tot uiterlijk 20 april 2017. Kandidaten moeten een dossier indienen bij de Provincie Vlaams-Brabant, dienst erfgoed, Provincieplein 1 te 3010 Leuven.

  Meer informatie over de voorwaarden tot deelname en het inschrijvingsformulier: www.vlaamsbrabant.be/architectuurprijs

  Untitled Document