Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Jaspers-Eyers Architects vier keer in de prijzen op MIPIM Awards

Untitled Document
 •   

  Jaspers-Eyers Architects vier keer in de prijzen op MIPIM Awards • 17/03/2017
  Jaspers-Eyers Architects is vier keer in de prijzen gevallen op de MIPIM Awards, de prijzen voor opmerkelijke vastgoedprojecten die gisteren werden uitgereikt in Cannes. Zowel 'Chambon' in Brussel, de 'Nike European Logistics Campus' in Ham, 'be-MINE' in Beringen als de 'Warsaw Spire' in de Poolse hoofdstad Warschau werden bekroond als beste in hun categorie.

  Het project 'Chambon' aan de Wolvengracht in Brussel van bouwpromotor Immobel won in de categorie 'Best gerenoveerde gebouw'. De 'Nike European Logistics Campus' in Ham, van het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers, kreeg de prijs voor 'Beste industriële en logistiek complex, en ook de Beringse mijnsite 'be-MINE' ging met de eerste prijs aan de haal in de categorie 'Beste project van stedelijke vernieuwing'. Jaspers-Eyers won met zijn 'Warsaw Spire' in de Poolse hoofdstad Warschau nog een keer in de categorie 'Beste kantoorgebouw'.

  Acht van de twaalf projecten die donderdagavond een prijs kregen waren Europese projecten. De juryprijs ging naar de 'Beyazit State Library' in het Turkse Istanboel. De MIPIM Awards zijn het hoogtepunt van MIPIM, de internationale vastgoedbeurs voor professionals in Cannes, die dinsdag van start ging en vrijdag afloopt.

  De 28ste editie van de beurs trok niet minder dan 23.000 bezoekers uit 90 landen. Onder hen waren 5.000 internationale investeerders, 500 overheidsvertegenwoordigers en 450 journalisten.

  BEST INDUSTRIAL & LOGISTICS DEVELOPMENT
  Nike European Logistics Campus
  Ham, Belgium
  Developer: Nike Europe Holding
  Architect: Jaspers-Eyers Architects
  Other: Arcadis, Pauwels landscape
  BEST OFFICE & BUSINESS DEVELOPMENT
  Warsaw Spire
  Warsaw, Poland
  Developer: Ghelamco Poland
  Architect: Jaspers-Eyers Architects, Projekt Polsko-Belgijska Pracownia Architektury, Massive Design, Wirtz International Landscape Architects  BEST REFURBISHED BUILDING
  Chambon
  Brussels, Belgium
  Developer: IMMOBEL
  Architect: A2RC Architects / Jaspers-Eyers Architects


  BEST URBAN REGENERATION PROJECT
  be-MINE
  Beringen, Belgium
  Developer: LRM, Democo Group, Group Van Roey, city of Beringen, province of Limburg, Retail Estates, Aedifica, Sportoase, Senior Living Group Architect: UAU collectiv, KOPLAMP - architecten, A33 architecten, EILAND 7 architecten, Sweco Belgium, Lens°Ass Architecten, RE-ST architecten, Dhoore Vanweert Architecten, LD-Architecten, Carve, OMGEVING, Antea Group België, Jaspers-Eyers Architects
  Other: LRM, Democo Group, Group Van Roey  Ontdek alle winnaars op Mipimawards 2017

  Bron: Belga/MIPIM
  Foto's: Jaspers-Eyers Architects

  Untitled Document