Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Adviesverlening inzake brandveiligheid bij vergunningsaanvragen

Untitled Document
 •   

  Adviesverlening inzake brandveiligheid bij vergunningsaanvragen • 06/04/2017
  Sinds 23 februari 2017 moeten stedenbouwkundige vergunningen waarvoor een architect vereist is én vergunningen bij de provincie of bij de Vlaamse overheid verplicht digitaal ingediend worden via het omgevingsloket. Vanaf 1 juni 2017 treedt de omgevingsvergunning ook voor alle gemeentes in werking. De digitale dossiersamenstelling dient te voldoen aan het normenboek dat werd opgesteld door de Vlaamse Overheid. Om uw project digitaal te kunnen behandelen is het belangrijk dat ook de brandweerplannen voldoen aan het normenboek en dat het volledig ingevulde inlichtingenformulier brandpreventie wordt toegevoegd bij uw digitale aanvraag.

  Voor bepaalde inrichtingen waarvoor de omgevingsvergunning van kracht is, dient een vooradvies aangevraagd. Voor alle betrokkenen zal deze overstap naar digitale adviesverstrekking een zeer grote aanpassing vergen.

  Om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen, heeft de hulpverleningszone Zuid-Oost (Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Laarne, Lede, Lierde, Ninove, Wetteren, Wichelen), alle brandtechnische informatie gebundeld op haar website www.zonezuidoost.be. Hier kan u ook de laatste versie van het inlichtingenformulier brandpreventie terugvinden.

  De dienst risicobeheersing staat in voor de adviesverlening inzake brandveiligheid bij vergunningsaanvragen voor de 11 gemeentes die deel uitmaken van de hulpverleningszone Zuid-Oost, voor de provincie Oost-Vlaanderen en voor de Vlaamse overheid.

  Voorbesprekingen met de dienst risicobeheersing kunnen telefonisch vastgelegd worden: 053/60.77.20 of via brandpreventie@zonezuidoost.be

  Untitled Document