Across in Residence 2024-25 - Inschrijven voor 15 september

Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert samen met A+ Architecture in Belgium en het Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles (ICA) een vernieuwde editie van Across. Neem deel aan het nieuwe Across in Residence, een residentieprogramma voor jonge praktiserende architecten.

Across in Residence

Across in Residence is een residentieprogramma voor jonge praktiserende architecten, met als thema “de zelf geïnitieerde praktijk”.

Dit project voorziet een persoonlijke begeleiding voor jonge architecten onder toezicht van Pauline Fockedey (Nord) en Theo De Meyer. Gedurende vier maanden worden acht geselecteerde bureaus/architecten individueel en in groep begeleid op weg naar een collectief toonmoment in de zomer van 2025 in Brussel. Onderweg krijgen de deelnemende architecten de kans hun ontwikkelingen binnen het project voor te stellen tijdens twee publieke lezingenavonden in Luik en Antwerpen.

De acht geselecteerde bureaus (gevestigd in België: 4 Franstalig, 4 Nederlandstalig) hebben een verschillend profiel. Ze werken op grote of kleine schaal; individueel of via samenwerkingsverbanden; theoretisch, speculatief of zelfs utopisch. Ze zijn zorgvuldig gekozen om een zo breed mogelijk beeld te geven van de jonge Belgische architectuurscene van vandaag.

Inschrijven voor 15 september.

Meer informatie en inschrijven op vai.be