BATIBOUW 2017: een overzicht

Van donderdag 16 tot en met zondag 26 februari vullen een duizendtal exposanten uit de bouw-, renovatie- en woonsector de paleizen van Brussels Expo voor een nieuwe editie van BATIBOUW. De rode draad die door de gangen van BATIBOUW 2017 loopt is ‘Meet the Experts & Use your 5 Senses’.

Zo’n 12.000 professionelen met kennis van zaken staan de bezoekers bij met hun advies. Het gaat dan niet enkel om de aanwezige exposanten die hun producten tentoonstellen, maar ook architecten, aannemers, installateurs, advocaten, banken, immokantoren en de verschillende Gewesten zijn vertegenwoordigd. 



De bezoekers kunnen de nieuwste producten en diensten niet alleen zien, maar ook voelen, ruiken, horen en proeven. De resonantie en stevigheid van een gipsmuur testen, de kracht van een douchestraal voelen, gevelstenen aanraken en vergelijken of op blote voeten over parket en laminaat lopen, het is allemaal mogelijk op BATIBOUW. Zo wordt naar de beurs gaan een echte beleving. 



Naast deze hoeksteen introduceert BATIBOUW 2017 een aantal nieuwe thema’s 



Projecten tijdens BATIBOUW 2017 Checklists 



Om bouwers en verbouwers heel wat kopzorgen te besparen, kunnen ze vanaf nu hun bezoek vergemakkelijken met behulp van Checklists. Opgesteld door professionals en opgedeeld per sector, zijn ze een niet te missen leidraad om veilig en voorbereid van start te gaan met een bouw- of renovatieproject. Welke voorzieningen zijn er bijvoorbeeld nodig in een nieuwe keuken? En welke elektrische apparaten? Hoeveel stopcontacten worden er best voorzien? De Checklists helpen iedereen knopen door te hakken. 



Good Deals – Good Investments 



Good Deals – Good Investments: zo luidt het tweede thema van BATIBOUW 2017. Investeren in onroerend goed blijft een aantrekkelijke en betrouwbare belegging met een interessant economisch rendement. BATIBOUW is dé plaats bij uitstek om zich onder te dompelen in de wereld van vastgoedinvesteringen, of het nu gaat om nieuwbouw- of renovatieprojecten, huizen, appartementen of woonkredieten. Bovendien mogen goede saloncondities tijdens BATIBOUW niet ontbreken. Alle potentiële investeerders zijn welkom in de Immovillage, waar ze zich verder kunnen verdiepen in de wondere wereld van vastgoedinvesteringen. 



Good Tools – Good Professionals – Good Projects 



In Paleis 9 staan gereedschappen in de kijker. Professionals krijgen de kans om in een beveiligde ruimte verschillende tools te ontdekken én te testen. Particulieren kunnen er tips krijgen en vinden er de nieuwste innovaties en producten op het vlak van gereedschappen en tools. Om de slaagkansen van een bouwproject te verhogen, is naast een goede samenwerking tussen architect, aannemer en bouwheer een andere driehoeksverhouding cruciaal, namelijk goed gereedschap – goede vakmannen – goed project. 



Projecten tijdens BATIBOUW 2017 



Build-IT 



Built-IT is het enige ICT-evenement georganiseerd op een bouw- en renovatiebeurs in België. Deze tiende editie brengt experts in de informatie- en communicatietechnologie (software en hardware) samen. Built-IT wordt georganiseerd in de Astridhal tijdens de professionele dagen op donderdag 16 en vrijdag 17 februari. 



Garden Room 



Vorig jaar introduceerde BATIBOUW de Garden Room – een buitenkamer waar men kan genieten van alles wat ‘outdoor living’ te bieden heeft. Bezoekers kunnen zich in en buiten Paleis 1 laten inspireren over de inrichting en afwerking van hun eigen tuin. Tijdens een groene wandeling in de Garden Room staan tuinarchitecten en -aannemers iedereen bij met advies. Dit jaar ligt de focus op kindvriendelijke tuinen, stadstuinen, outdoor culinaire hoogstandjes en algemeen welzijn & beleving in het groen. 



Immovillage 



BATIBOUW richt zich meer dan ooit op potentiële investeerders in onroerend goed en wijdt hier de volledige Astridhal aan. Want anno 2017 is investeren in vastgoed meer dan ooit interessant. De Immovillage brengt verschillende vastgoedsectoren samen en werpt een licht op de immomarkt voor zowel professionals als particulieren. Particulieren kunnen er van dichtbij kennismaken met de immobiliënwereld en snel en efficiënt alle expertise en informatie vinden. 



Light Avenue 



BATIBOUW nodigt alle bezoekers van de beurs uit op de Light Avenue: een wandelpad doorheen de Patio dat een prachtige verbinding vormt tussen Paleis 8 en 9 en waar tal van verlichtingsmogelijkheden worden getoond. Mooie verlichting brengt tenslotte warmte in de woning en is essentieel voor de aankleding van het interieur. De Light Avenue presenteert twintig van de meest gekende verlichtingsproducenten voor een leerrijke en inspirerende ontdekkingstocht. 



Meer info op www.batibouw.com