Bezoek bijzondere interieurs op de eerste biennale van eclectische architectuur in Brussel

Van 2 tot 10 oktober biedt de eerste editie van de Brussels Biennale of Eclectic Architecture (BBEA) bezoekers een blik in bijzondere interieurs, die ander voor het publiek verborgen blijven. Dat heeft de organisator Explore.Brussels, die gegidste bezoeken in de hoofdstad aanbiedt, aangekondigd.

"Van het Justitiepaleis tot de Koninklijke Mariakerk, van de Beurs tot de Congreskolom ... Brussel wemelt van de architecturale hoogstandjes uit de eclectische beweging (1830-1914), befaamd om haar verbazingwekkende artistieke vrijheid op een sleutelmoment in de ontwikkeling van de jonge Belgische hoofdstad", klinkt het.

In het weekend van 2 en 3 oktober staat het noorden van Brussel op het programma: de route loopt langs Schaarbeek, Laken en de Squareswijk. Het weekend daarop is het de beurt aan Elsene en Sint-Gillis. Onder meer het voormalige hotel Knuyt de Vosmaer, het Aegidium, de begraafplaats van Laken en de persoonlijke woning van Emile Bockstael openen hun deuren. Op die laatste locatie zullen zelfs negentiende-eeuwse aria's worden uitgevoerd.

Meer over de Brussels Biennale of Eclectic Architecture op www.explore.brussels/nl/bbea

Bron: Belga