Jaspers-Eyers Architects vier keer in de prijzen op MIPIM Awards

Jaspers-Eyers Architects is vier keer in de prijzen gevallen op de MIPIM Awards, de prijzen voor opmerkelijke vastgoedprojecten die gisteren werden uitgereikt in Cannes. Zowel 'Chambon' in Brussel, de 'Nike European Logistics Campus' in Ham, 'be-MINE' in Beringen als de 'Warsaw Spire' in de Poolse hoofdstad Warschau werden bekroond als beste in hun categorie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het project 'Chambon' aan de Wolvengracht in Brussel van bouwpromotor Immobel won in de categorie 'Best gerenoveerde gebouw'. De 'Nike European Logistics Campus' in Ham, van het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers, kreeg de prijs voor 'Beste industriële en logistiek complex, en ook de Beringse mijnsite 'be-MINE' ging met de eerste prijs aan de haal in de categorie 'Beste project van stedelijke vernieuwing'. Jaspers-Eyers won met zijn 'Warsaw Spire' in de Poolse hoofdstad Warschau nog een keer in de categorie 'Beste kantoorgebouw'.



Acht van de twaalf projecten die donderdagavond een prijs kregen waren Europese projecten. De juryprijs ging naar de 'Beyazit State Library' in het Turkse Istanboel. De MIPIM Awards zijn het hoogtepunt van MIPIM, de internationale vastgoedbeurs voor professionals in Cannes, die dinsdag van start ging en vrijdag afloopt.



De 28ste editie van de beurs trok niet minder dan 23.000 bezoekers uit 90 landen. Onder hen waren 5.000 internationale investeerders, 500 overheidsvertegenwoordigers en 450 journalisten.

 

 

BEST INDUSTRIAL & LOGISTICS DEVELOPMENT

Nike European Logistics Campus

Ham, Belgium

Developer: Nike Europe Holding

Architect: Jaspers-Eyers Architects

Other: Arcadis, Pauwels landscape

 

 

BEST OFFICE & BUSINESS DEVELOPMENT

Warsaw Spire

Warsaw, Poland

Developer: Ghelamco Poland

Architect: Jaspers-Eyers Architects, Projekt Polsko-Belgijska Pracownia Architektury, Massive Design, Wirtz International Landscape Architects

 



 

 

BEST REFURBISHED BUILDING

Chambon

Brussels, Belgium

Developer: IMMOBEL

Architect: A2RC Architects / Jaspers-Eyers Architects



 

 

BEST URBAN REGENERATION PROJECT

be-MINE

Beringen, Belgium

Developer: LRM, Democo Group, Group Van Roey, city of Beringen, province of Limburg, Retail Estates, Aedifica, Sportoase, Senior Living Group Architect: UAU collectiv, KOPLAMP - architecten, A33 architecten, EILAND 7 architecten, Sweco Belgium, Lens°Ass Architecten, RE-ST architecten, Dhoore Vanweert Architecten, LD-Architecten, Carve, OMGEVING, Antea Group België, Jaspers-Eyers Architects

Other: LRM, Democo Group, Group Van Roey







Ontdek alle winnaars op www.mipimawards.com/winners-2017



Bron: Belga/MIPIM

Foto's: Jaspers-Eyers Architects