'Materiaal verenigt' is thema van zesde editie Brusselse Archiweek

© urban.brussels

De zesde editie van de Archiweek, de Brusselse week van de architectuur, vindt van 5 tot 13 oktober plaats rond het thema 'Materiaal verenigt'. Architectuurliefhebbers kunnen in totaal 70 projecten, architectenbureaus en ateliers bezoeken of genieten van meer dan 260 rondleidingen, fietstochten, workshops en conferenties. Dat meldt Brussels staatssecretaris bevoegd voor Erfgoed en Stedenbouw Ans Persoons (Vooruit.brussels) in een persbericht.

Met het thema 'Materiaal verenigt' wil de Archiweek geïnteresseerden uitnodigen om de Brusselse architectuur te ontdekken, met oog voor de verscheidenheid aan materialen in de bouw. Op het programma onder meer bezoeken aan de Rue des Glands in Vorst, waar de reconversie van een huis en het opsmukken van een voormalige smederij samen een volledi g nieuwe wooneenheid moet vormgeven. Bezoekers kunnen ook naar het gekende WIELS-museum trekken, waar ze het kleurrijke metaal in de inkomhal onder de loep kunnen nemen. Verder gaat de Archiweek ook gepaard met opendeurdagen van verschillende architectenbureaus, het bezoeken van gebouwen zoals concertzaal voor alternatieve muziek Magasin 4, en heel wat andere evenementen.

"Tijdens de Archiweek krijgt het grote publiek de uitgelezen kans om met een blik achter de schermen van liefst zeventig projecten, gebouwen en complexen bij te leren over het hedendaagse Brusselse architectuurlandschap. Dit jaar zetten we daarbij het gebruik van materialen in de kijker, een belangrijk topic in het streven naar een duurzamer Brussel", zegt Ans Persoons, Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed.

De Archiweek is een evenement georganiseerd door stedenbouwkundige dienst urban.brussels. "De Archiweek, die Urban nu al zes jaar organiseert, brengt experts, architecten en liefhebbers samen om de nieuwste innovaties en trends te verkennen die onze relatie met ruimte opnieuw definiëren", zegt Sarah Lagrillière, adjunct-directeur-generaal van Urban.brussels. "Door middel van de duurzame en inclusieve projecten die tijdens de week worden gepresenteerd, wil urban.brussels ruimtes voor uitwisseling creëren."

►► archiweek.urban.brussels

Bron: Belga