Ruth Schagemann (BAK Duitsland) wordt nieuwe ACE-voorzitter

Op 29 oktober 2021 heeft de Raad van Europa van architecten zijn tweede algemene vergadering van 2021 gehouden in een hybride vorm. Ruth Schagemann (BAK Duitsland) werd verkozen tot voorzitter van de organisatie voor een termijn van twee jaar die ingaat op 1 januari 2022. Zij zal Georg Pendl opvolgen.

Ook het lidmaatschap van de ACE-Raad van Bestuur werd gedeeltelijk vernieuwd: Fulgencio Avilés Inglés (Spanje), Carl Bäckstrand (Zweden), Dubravko Bacic (Kroatië), Christos Christodoulou (Cyprus), Borys Czarakcziew (Polen), Daniel Fügenschuh (Oostenrijk), Selma Harrington (Ierland), Paul Jeppesen (Denemarken), Ruta Leitenaite (Litouwen) en Diego Zoppi (Italië).

Over Ruth Schagemann:

In 2006 richtte zij het architectenbureau VICE VERSA Architektur + Medien op. Sindsdien houdt zij zich bezig met nationale en Europese aangelegenheden voor de Baden-Württembergse Architectenkamer. Als bestuurslid van ACE is Ruth de afgelopen zes jaar nauw betrokken geweest bij Europese en internationale aangelegenheden voor de beroepsgroep. Ze is betrokken geweest bij de coördinatie van ACE's reactie op de implementatie van de EU-dienstenrichtlijn en de richtlijn beroepskwalificatie, het wetgevingsproces voor de invoering van het dienstenpakket dat de Europese Commissie in januari 2017 heeft gelanceerd en andere interne marktzaken. 

Het initiatief New European Bauhaus is volgens haar een zeer goede manier om de ideeën en belangen van de beroepsgroep naar voren te brengen. Zij zet zich met grote inzet in voor de belangen van architecten en heeft de afgelopen zes jaar als ACE-bestuurslid en coördinator van ACE themagebied 1 "Toegang tot het beroep" blijk gegeven van haar uitstekende coördinatievaardigheden.