Toon je BEN-realisaties aan Vlaamse kandidaat-bouwers

Heb jij als architect, algemeen aannemer of bouwbedrijf een BEN-woning gebouwd? Profileer jezelf als BEN-ervaringsdeskundige.

Gratis dienst voor architecten, aannemers en bouwbedrijven

De website www.IedereenBEN.be, in 2014 opgestart door 9 marktleiders uit de bouwindustrie, is inmiddels met meer dan 185.000 bezoekers uitgegroeid tot de referentiesite voor wie nu al Bijna-EnergieNeutraal (BEN) wil bouwen. Behalve een schat aan informatie bevat de website ook een rubriek met voorbeeldprojecten.

Heb jij als architect, algemeen aannemer of bouwbedrijf een BEN-woning gebouwd? Vul dan via de pagina ‘Zij zijn al BEN’ de BEN-projectfiche in, en profileer jezelf zo bij tienduizenden Vlaamse kandidaat-nieuwbouwers als BEN-ervaringsdeskundige.

Het doel? Vlaamse kandidaat-bouwers aansporen om niet te wachten tot 2021, wanneer het wettelijk verplicht zal zijn om Bijna-EnergieNeutraal (BEN) te bouwen, maar dat nu al te doen.

www.IedereenBEN.be legt per constructiedeel uit wat de BEN-eisen zijn en hoe die kunnen worden gehaald. Van 'dak en vloer', over 'buitenmuren', 'glas, ramen en deuren' , 'ventilatie' en 'verwarming en hernieuwbare energie' tot ‘luchtdichtding’. Om aan te tonen dat nu al BEN-bouwen perfect haalbaar en betaalbaar is, bevat www.IedereenBEN.be onder de button ‘Zij zijn al BEN’ ook een lijst met steekkaarten en beelden van reeds gerealiseerde BEN-woningen.

Rechtstreekse link ‘Zij zijn al BEN

Rechtstreekse link invulfiche